maanantai 27. huhtikuuta 2015

Viime viikon tapahtumia


Heippa hei kaikki!En ole pitkään aikaan kirjoitellut mitään ja syy tähän on, että kämppäni netti yhteys ei ole ollut mikään parhain. Sivut eivät halua oikein latautua eikä blogin kirjoittaminenkaan ole oikein halunut onnistua *sob*, mutta nyt yritän jotain hienoa kirjoittaa. 

Viime viikolla tapahtui paljon kaikkea jännää. Torstaina olimme viimeistä päivää Senteissä. Sentei on ravintola missä on perinteistä japanilaista ruokaa. (jos nyt oikein muistan xD ). Mutta niin, torstaina oli illallinen mihin minä,Kaisla ja Kati myös osallittuttiit. Mukana oli myös Vesa ope ja Joanna. Ruoka oli hyvää ja ihmiset juttelivat kovasti meille. 

Aikasimmilla kerroilla olin päässyt katsomaan millaista Sentein keittiössä oli ja pääsin jopa yhdellä kerralla auttelemaan. Kokosin muiden kokkien kanssa annoksia ja laittelin koristeita annoksiin. Vaikken paljoa tehnyt nautin joka sekunnista. Kokit olivat todella mukavia ja oli huvittavaa, kun he yrittivät hieman puhua englantia minulle. Mutta onneksi kuitenki kommikointi sujui hieman kehnolla japanin taidollani. Saimme silloin päivän päätteeksi ruoan ja se oli todella hyvää. Nautin kyllä joka ruoan palasta! *u* 

Viime tiistaina kävimme Vesa open ja Joannan kanssa Paratiisussa. Sielä pääsimme auttamaan Matsumoto kokkia. Vesa ope pääsi kokeilemaan tempuran tekemistä. Minä annostelin tempura ja sashimi kastikkeita kuppeihin. Myöhemmin pääsin hienontamaan sipulia, mitä on kasvatettu Paratiisun omalla kasvimaalla. Siinä sitten yhdessä laitoimme vanhusten annoksia valmiiksi lounasta varten. Pakko kyllä sanoa, että annokset olivat kauniita. Menimme vielä tervehtimään vanhuksia. Sitten oli kierroksen vuoro Paratiisussa, itselleni tilat olivat jo tutut, kun olin sielä aikaisemmin jo käynyt. Oli myös mukavaa tavata työntekijöitä joita silloin ensimmäisellä kerralla näki. Yksi työtekijöistä jopa muisti minut ja kätteli hymyillen. Kierroksen jälkeen saimme lounaan ja taas kerran oli kyllä herkullinen lounas! Kun olimme lähteneet Paratiisusta Etsuko saattoi meidät ostoskeskukseen missä oli Pokemon center. Sieltä tuli sitten ostettua vähän tuliaisia. Kiertelimme Vesan ja Joannan kanssa kauppakeskusta. Pokemon kaupan tuliaisten lisäksi olin ostanut kissalleni yli söpön kaulapannan. 

Keskiviikkona oli "suomi ilta", eli teimme Vesan kanssa ruokaa Kiitos ravintolassa. Itse pääsin leipomaan pitkästä aikaa. Minua jännitti ilta todella paljon ja paikan päällä jalkani tärisivät hieman. Ennen ruoanlaittoa katselimme Vesan kanssa kertaalleen vielä mitä teemme. Ohjeet kouraan ja eikun menoks! Minun hommani olivat karjalanpiirakoiden ja pullien teko. Ensin keittelin riisipuuron karjalanpiirakoita varten. Jonkin aikaa puuroa piti keitellä ja ihmeen hyvää siitä kuitenkin tuli. Kawagishi oli hyvin utelias ja kyseli paljon. Hän pääsi kokeilemaan karjalanpiirakoiden tekoa. 
Aluksi mietimme mitä pullista ja karjalanpiirakoista tulisi, mutta ihmeen hyvin ne kuitenki onnistuivat. Tosin pullat ehkä olivat hitusen kuivia, mutta kyllä ne meni! Vesa oli tuonut mukanaan joitain raaka-aineita ja niitä katsellessa tuli suomalaista ruokaa hieman ikävä, äidin ruoka paras ruoka! Vesa teki alkuruokaan savuporolla täytettyjä ruissipsejä, hapankorppurullia, tillikurkkuja ja alkuruoassa oli myös mukana poron lihaa sekä puolikas karjalanpiirakka. Pääruoaksi oli lohikeittoa ja jälkiruoaksi pullia, muumi keksejä, pandan lakuja ja fazerin suklaata.
Vieraat vaikuttivat tykkäävään ruuista ja sehän tietysti oli kiva kuulla! Itse pääsin myös tarjoilemaan vieraille annoksia. Ennen vieraiden lähtöä otimme yhteiskuvan ja vaihdoimme pari sanaa ja sitten he  lähtivät. Kawagishi teki meille vielä omuriseä. Siinä sitten tuli myös syötyä ylimääräisia lakuja ja suklaata. Lakuja tulikin syötyö enemmän kuin yksi, kyllä sitä suomalaista suklaata ja lakua kaipaa. 

Tällä kertaa en valitettavasti laita kuvia, mutta teen varmasti jonkin postauksen missä on kuvia Senteistä ja muitakin kuvia. 

\ ( ^ o ^ ) / 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti